durmelogokleiner3

                                                                     .

Activiteiten

Gegidste boottocht over Durme en Moervaart tot in Gent
11 jul 2016 om 9.45 uur

barge op moervaart

Deze zomer vaart de Barge (dat is een kopie van een oud luxeschip), ingehuurd door Infopunt Toerisme Lokeren, acht dagen over de Durme en Moervaart naar Gent, via het Kanaal Gent -Terneuzen en de ringvaart. Het is een prachtige vaart langs waardevolle natuurgebieden en cultuurhistorische plekjes tot in het centrum van Gent (nabij het oude gerechtshof).

Op 11 juli 2016 heeft vzw Durme deze boot volledig gereserveerd voor zijn leden en hun familie of vrienden. Tijdens die vaart zorgt een stadsgids voor toelichtingen bij het Gentse gedeelte en zal André Verstraeten het tracé Durme-Moervaart gidsen. Vertrek te 9.45 uur (zeer stipt, de brugdraaier wacht niet!) op de Durme tegenover de post in Lokeren. Aankomst in Gent rond 16 uur.

Aan boord is drank te bekomen en er kan vooraf een koude schotel gereserveerd worden. Eigen picknick gebruiken kan ook. De terugreis valt onder eigen verantwoordelijkheid. Vanaf de aankomstplek is er een goede tramverbinding (lijn 1) naar station Gent Sint-Pieters waar u de trein naar Lokeren kan nemen.

 

Afspraak: om 9.45 uur (stipt!) aan de Durme tegenover de post in Lokeren.
Meer info:
Deelname kost 20 euro per persoon. Inschrijving is pas definitief na bevestiging (mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en overschrijving op BE52 0012 2999 0009 (vzw Durme). Koude schotel met vis of vlees kan bijkomend gereserveerd worden door 18 euro extra over te schrijven (per persoon). Vermeld zeker je voorkeur per mail.